Het Transformerende Geloofshuis 

In Het Transformerende Geloofshuis gaat het publiek de ontmoeting aan met de ander en het andere: Coen, Sandhya, Sjinshi, Saida of Ramon nemen je middels een ritueel mee naar hun religieuze wereld. Het Transformerende Geloofshuis roept vragen op over wat openen naar de ander en het andere is, wat iemands binnenruimte is en wanneer een ruimte een religieuze ruimte wordt.

''Zo'n pure en oprechte ontmoeting met toch een theatrale kracht, had ik niet eerder in het theater en dit raakte me diep. De ontmoeting met verschillende geloven die Sophie faciliteerde op over het IJ Festival draagt bij aan een belangrijk debat over geloven in deze tijd en openheid naar de Ander, dat zoals zij bewijst, gevoerd kan worden met en zonder woorden.''  - Simone Hogendijk, directeur Over het IJ festival.

Spel: Ramon Roks, Saida Franken, Sandhya Sanjana, Coen Verhilst en Sjinshi Kasema - concept en regie: Sophie Mantel - Begeleiding: Alexandra Broeder - Fondsen: Fonds Kerk en Wereld, Haella Stichting | 2020, Over het IJ festival Amsterdam.