Voor het betreden is een interdisciplinair project bestaande uit een theatrale ervaring, lichtobject en fotoreeks. Alle werken gaan over het moment van betreden van andermans (levensbeschouwelijke) ruimte. Voor Het Betreden werd tijdens een drie maanden durende artist in residence in het najaar van 2021 ontwikkeld, wonend en werkend vanuit verzorgingshuis Park Zuiderhout in Teteringen.

Wat betekent het om over een drempel te gaan? Wat kan een ontmoeting met een gebouw ons leren over de mensen achter de deuren? En hoe kan een interlevensbeschouwelijke ontmoeting ons helpen te begrijpen wat de ander ten diepste beweegt?

Het eindresultaat is in september en oktober 2022 te zien in Stedelijk Museum Breda. Ook wordt er momenteel gewerkt om de theatrale ervaringen maandelijks terug te laten keren zodat ook jij een levensveteraan kunt ontmoeten. Houd deze website in de gaten voor een update.

Voor het betreden is onderdeel van de artist in residence (AIR) de Missie. Een zorg/kunst project van verzorgingshuis Park Zuiderhout waarbij elke drie maanden een andere kunstenaar wordt uitgenodigd werk rondom religie, zingeving of spiritualiteit te maken in contact met de bewoners van Park Zuiderhout.